Steenstrips

Er zijn verschillende goede redenen om ervoor te kiezen gebruik te maken van steenstrips. Hieronder worden ze kort uiteen gezet.
Op bijna iedere vlakke ondergrond kunnen steenstrips toegepast worden. Alle mogelijke metselstenen zijn geschikt om steenstrips van te maken, iedere kleur, maat en grofheid van materiaal. Ook kan er met elk gewenst metselverband gewerkt worden, waardoor een uitstraling van traditioneel metselwerk, zelfs met sierwerk, makkelijk realiseerbaar is. Steenstrips kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden, en worden net als echt metselwerk ingevoegd.

Meer informatie, passend bij uw specifieke situatie, kunt u geheel vrijblijvend aanvragen met het contactformulier (klik hier).


Uitstraling

Met steenstrips is het mogelijk om een bestaande muur of gebouw een compleet andere uitstraling te geven. Het grote verschil met metselen is, dat er met steenstrips geen ruimte wordt verloren. Binnen een mum van tijd staat er een heel ander gebouw, of ademt uw binnenruimte een geheel andere sfeer. Op deze manier is het ook eenvoudig om een deel van het pand een andere look te geven, of om een saaie muur het aanzien te geven dat hij verdient.

Energie besparing

Tegenwoordig worden er steeds hogere eisen aan de isolatiewaarden van nieuwbouw woningen gesteld. Om deze waarden te halen wijst de praktijk uit dat men gebruik moet maken van een bredere spouw (de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur). Het nadeel hiervan is dat die ook meer plaats kost, en dat scheelt weer ruimte in het gebouw. Het voordeel van steenstrips is dat zij veel smaller zijn, en de ruimte die wordt verloren in de spouw, kan zo weer worden teruggewonnen in de stenen.
Ook bij het opnieuw isoleren van bestaande gebouwen wordt er regelmatig gebruik gemaakt van steenstrips. De buitengevel wordt weggehaald, de isolatie wordt tegen de binnenmuren aangebracht, en daarna wordt alles weer dichtgemaakt met steenstrips aan de buitenkant. Tot in het kleinste detail kan een buitengevel worden hersteld. Zo kan een karakteristiek pand zijn authentieke uitstraling bewaren, en tegelijkertijd toch voldoen aan de hoge energie-neutrale eisen van vandaag de dag.